20:00

Referat

Referat: HK Aranäs Vit - Särökometernas HK

Intressant match med lite svajigt spel

Ikväll spelade vi borta mot Aranäs vit. Matchen rivstartade med tre mål inom första minuten. Vi spelade bra och höll jämna steg hela första halvlek med 14-13 till Aranäs i halvtidspaus (ledningsmålet kom i sista sekunden). Andra halvlek inledde vi dock klart sämre - vårt första mål kom först i 31:a minuten och då stod det 19-14 till Aranäs.... som sedan drygade ut till 24-14. På 16 minuter hade vi gjort ett mål samtidigt som Aranäs gjorde 10. Liten skärpning i slutminuterna men slutresultatet blev 26-17 till Aranäs.

Vi hade bara sex ordinarie spelare men fortsatte med att låna in tjejer från F12 - den här gången var det Eva, Sophia och Mathilda. Tjejerna gjorde riktigt bra ifrån sig med sju mål fördelat på dem tre. Nils gjorde också en strålande match med sju mål. Rocko gjorde en stabil insats i målet, men det var synd att vi inte kunde ha honom ute. Samspelet med tjejerna funkar bättre och bättre, men det märks att de är tekniskt mer disciplinerade.

Försvar:
Vi fortsatte med 3-2-1 och lyckades hålla det ganska tätt. Dock släppte vi ibland kanterna och vi föll ibland tillbaka lite väl mycket. Vi missade de flesta (!) returerna och hade också väldigt svårt att hantera Aranäs kontringar.

Anfall:
Som vanligt är vi alldeles för långt upp vilket gör att vi får svårt att få fart in och fastnar i deras försvar istället. Bra rörelse i laget men alldeles för lite aktivitet på kanterna. För många korta passningar precis vid deras försvar. Måste börja längre ut och bolla bort försvaret för att sedan gå in med fart.

Aranäs:
Ett väldigt jämnt lag där sju av 10 spelare gjorde mål. De är riktigt duktiga på att bolla runt mycket längre ut (minst 2-3m) och sedan komma in med fart. Bra på att använda kanterna och väldigt alerta på returerna.

Nu vilar vi under höstlovet och laddar om för nästa match lördag 11 nov!